BogutynMlyn.pl   Młyn Gospodarczy Paweł Bogutyn, ul. Gwardii 24, 21-300 Radzyń Podlaski
tel./fax: (0-83)3521199 / Orange: 503-157-337 (od 8 do 18) 
Mapa dojazdu. email: sklep@bogutynmlyn.pl   gadu-gadu 936545 
Zapomniałem hasła | Rejestracja
0 0 PLN
Użytkownicy online: 31  za logowani: 0  Produktów w sklepie: 3097     Dostępnych w magazynie: 1172
Zaawansowane wyszukiwanie




Karty kredytowe :

 
email: sklep@bogutynmlyn.pl
tel. 0-83 352 11 99
kom. 503-157-337
MAPA DOJAZDU
Nasze przesyłki kurierskie dostarcza firma :


 
M±ka włoska typ „0” Manitoba 1 kg oryginalna importowana (pieczywo)
Producent:   Molino di Pordenone


Dostępna ilo¶ć : 39 sztuk



Zamówić można ilo¶ć nie większ± niż jest dostępna w magazynie.

Zamówienia należy składać przez sklep internetowy lub emailem sklep@bogutynmlyn.pl

Zamówienia przyjmujemy również telefonicznie pod numerem 506 173 340 w godzinach od 18:00 do 21:00

Cena brutto: 8.50 PLN



Daty przydatno¶ci widoczne na zdjęciach s± przykładowe.
Zdjęcia s± własno¶ci± BogutynMłyn. Kopiowanie zabronione.

Nie ma jeszcze recenzji o tym produkcie. Dodaj recenzję jako pierwszy!


Oryginalna importowana włoska m±ka Manitoba typ „0”

(Farina di grano tenero tipo 0 Manitoba)


M±ka z miękkich gatunków pszenicy Manitoba do wypiekania pieczywa.


Wła¶ciwo¶ci:

Siła (W): 400-440

Elastyczno¶ć: (P/L): 0.65-0.8


M±ka Manitoba jest wytwarzana z pszenicy miękkiej i ma bardzo duż± zawarto¶ć białka. Ciasto z tej m±ki doskonale rozci±ga się i ma doskonał± elastyczno¶ć.


Typy m±ki z pszenicy miękkiej w zależno¶ci od siły:
W 110-150 - zawarto¶ć białka 11%, do wyrobu ciasta kruchego, jak również innych wyrobów cukierniczych, które nie potrzebuj± procesu fermentacji. Nadaje się także do przygotowania makaronu
W 220-240 - zawarto¶ć białka 13%, do wyrobu pizzy szybkiego dojrzewania (wzrostu) w ci±gu 3-6 godzin i focaccii;
W 270-290 - zawarto¶ć białka 14%, do wyrobu pizzy ¶redniego dojrzewania (wzrostu) w ci±gu 12-24 godzin i focaccii;
W 350-370 - zawarto¶ć białka 15%, do wyrobu pizzy trwałego dojrzewania (wzrostu) w ci±gu 24-72 godzin i focaccii;
W 360-380 - zawarto¶ć białka 14%, do wyrobu produktów spożywczych, które maj± być zamrożone i odporne na niskie temperatury (-40 + 4C)
W 390-420 - zawarto¶ć białka 15%, nadaje się do trwałej fermentacji (od 24 godzin), jest to biały chleb, bagietka i włoskiego narodowego pieczywa ¶wi±tecznego (Panettone, Colomba);
W 480-520 - zawarto¶ć białka 16% - to jest m±ka do wyrobu chleba z dużymi porami i chrupi±c± skórk±.
Przy wyborze "miękkiej" m±ki siła to pierwszy wskaĽnik, który warto uwzględniać. Prawidłowo wybieraj±c m±kę, można osi±gn±ć idealn± konsystencję ciasta i wody i ugotować doskonałe wypieki.



Producent: MOLINO DI PORDENONE, Włochy




Poleć produkt znajomemu · Oceń produkt    



 Inne produkty z kategorii 
 Pokaż recenzje 
  
Inne produkty z tej samej kategorii
M±ka włoska pełnoziarnista Manitoba Integrale 1 kg oryginalna importowana (pieczywo) 8.50 PLN
M±ka włoska semolina bardzo drobno mielona 1 kg oryginalna importowana (makaron, pieczywo) 10.50 PLN
M±ka włoska semolina bardzo grubo mielona 1 kg oryginalna importowana (makaron) 11.90 PLN
M±ka włoska typ „00” Blu 1 kg oryginalna importowana (pizza) 8.30 PLN
M±ka włoska typ „00” Rossa 1 kg oryginalna importowana (pizza) 8.70 PLN
M±ka włoska typ „00” Verde 1 kg oryginalna importowana (pizza) 7.90 PLN
 
Dodaj e-mail Usuń e-mail






20.000 km Wyspa Pitcairn
Kosmetyki DrBronner


Mieszanka chlebowa - CHLEB HUZAR - 10 kg + drożdże GRATIS

kamieniara: Ta mieszanka chlebowa to jest mój stały produkt. Bardzo lubimy ten chleb.Piekę go w maszynce do ...


Mieszanka chlebowa - CHLEB WINNY - 1 kg + drożdże GRATIS

kamieniara: Fajny chlebek, trochę przypomina dawniejsze wiejskie chleby.







Kategoria: M±ki włoskie - pizza, manitoba, makaronowa, semolina

Copyright 2006-2010 BogutynMłyn Home| Bestsellery| Promocje| Nowo¶ci| O firmie| Regulamin i polityka prywatno¶ci| Kontakt
© BogutynMlyn.pl 2006-2017 - Wszystkie dane i informacje jak również nazwy handlowe i nazwy towarów oraz firm jakie występuj± w serwisie mog± być lub też s± znakami towarowymi zastrzeżonymi lub nazwami zastrzeżonymi firm lub ich wła¶cicieli i zostały użyte w serwisie jedynie w celach identyfikacyjnych. Dane i informacje zawarte w naszym serwisie s± publikowane wył±cznie do celów informacyjnych. Wszelkie materiały, informacje, pliki, rysunki, zdjęcia itp. dostępne w serwisie www.bogutynmlyn.pl nie mog± być publikowane i redystrybuowane bez pisemnej zgody BogutynMłyn. Wszelkie prawa zastrzeżone. Materiał ten jest ograniczony prawami autorskimi oraz innymi prawami i nie może być kopiowany, publikowany i rozprowadzany w żadnej formie.

Linki
reklamowe 
Oprogramowanie: SOTE