BogutynMlyn.pl   Młyn Gospodarczy Paweł Bogutyn, ul. Gwardii 24, 21-300 Radzyń Podlaski
tel./fax: (0-83)3521199 / Orange: 503-157-337 (od 8 do 18) 
Mapa dojazdu. email: sklep@bogutynmlyn.pl   gadu-gadu 936545 
Zapomniałem hasła | Rejestracja
0 0 PLN
Użytkownicy online: 31  za logowani: 0  Produktów w sklepie: 3097     Dostępnych w magazynie: 1134
Zaawansowane wyszukiwanie




Karty kredytowe :

 
email: sklep@bogutynmlyn.pl
tel. 0-83 352 11 99
kom. 503-157-337
MAPA DOJAZDU
Nasze przesyłki kurierskie dostarcza firma :


 
KIEŁBASY WŁASNEGO WYROBU
Producent:   Multico


Dostępna ilość : pozostały 2 sztuki



Zamówić można ilość nie większą niż jest dostępna w magazynie.

Zamówienia należy składać przez sklep internetowy lub emailem sklep@bogutynmlyn.pl

Zamówienia przyjmujemy również telefonicznie pod numerem 506 173 340 w godzinach od 18:00 do 21:00

Cena brutto: 29.40 PLN



Daty przydatności widoczne na zdjęciach są przykładowe.
Zdjęcia są własnością BogutynMłyn. Kopiowanie zabronione.

Nie ma jeszcze recenzji o tym produkcie. Dodaj recenzję jako pierwszy!


KIEŁBASY WŁASNEGO WYROBU

Bernhard Gahm

144 strony
70 przepisów
format: 13 x 19 cm
oprawa: kartonowa
ISBN: 978-83-7073-437-4

Krucha i chuda kiełbasa, soczysta szynka, smakowity pasztet. Zawsze świeże, pachnące, doprawione według własnego gustu, bez konserwantów. To jest możliwe i wcale nietrudne. Wystarczy dobre mięso, podstawowy sprzęt kuchenny i trochę chęci

Tu znajdziesz wypróbowane, tradycyjne przepisy na kiszki, salcesony, serdelki, parówki, pasztety, szynki, galarety, wędzenie kiełbas. Przy każdym przepisie zdjęcie gotowego wyrobu.

Domowy wyrób wędlin to:
rodzinne spędzenie wolnego czasu - nic tak nie spaja domowników, jak wspólne działanie;
sukces towarzyski - zaproś gości, zadziw ich, smakiem wędlin własnego wyrobu;
zdrowsze odżywianie - bez konserwantów, zawsze świeże, smaczne i pożywne.

Spis treści:
Wyposażenie do produkcji kiełbas
Mięso - surowiec do kiełbasy
Podział kiełbas według rodzajów
Zaopatrzenie w mięso
Przechowywanie mięsa przed wytwarzaniem kiełbasy
Dodatki i przyprawy
Sól to więcej niż przyprawa
Ważne dodatki
Przyprawy
Przygotowanie farszu do konserw
Wybór puszek i słoików
Napełnianie i zagotowywanie konserw
Przechowywanie konserw
Nakładanie farszu do jelit
Jelita naturalne i sztuczne
Przygotowanie jelit i osłonek do napełnienia
Napełnianie jelit
Parzenie kiełbasy
Wędzenie
Urządzenia do wędzenia
Rodzaje wędzenia
Przechowywanie kiełbas
Przechowywanie w szafie wędzarniczej lub w ciemnym pomieszczeniu
Przechowywanie w warunkach chłodniczych
Przechowywanie w zamrażarce
Przygotowania do wytwarzania kiełbas
Kiełbasy gotowane
Wskazówki dotyczące wytwarzania kiełbas gotowanych
Opis, przerób i zastosowanie surowca
Przepisy na kiełbasy gotowane
Kiełbasy surowe do smarowania
Opis, przerób i zastosowanie surowca
Przepisy na kiełbasy surowe do smarowania
Kiełbasy surowe twarde
Opis, przerób i zastosowanie surowego surowca
Przygotowania do wyrobu kiełbas
Sporządzanie farszu
Dojrzewanie twardych kiełbas surowych
Wędzenie twardych kiełbas surowych
Przepisy na twarde kiełbasy surowe
Kiełbasy parzone
Opis i zastosowanie surowego mięsa
Przygotowania do wyrobu kiełbas
Sporządzanie masy kiełbasianej
Napełnianie masą kiełbasianą
Przepisy na kiełbasy parzone
Kiełbasy grillowe
Kiełbasy grillowe grubo rozdrobnione
Przepisy na kiełbasy grillowi grubo rozdrobnione
Kiełbasy grillowe drobno rozdrobnione
Przepisy na kiełbasy grillowe drobno rozdrobnione
Pasztety
Przepisy na pasztety
Galarety
Surowiec i wykonanie
Sporządzanie zalewy do galaret
Dekorowanie galaret
Przepisy na galarety
Solenie i peklowanie
Wyroby peklowane surowe
Wyroby peklowane gotowane
Wykaz przepisów




Poleć produkt znajomemu · Oceń produkt    



 Inne produkty z kategorii 
 Pokaż recenzje 
  
Inne produkty z tej samej kategorii
Książka kucharska z wyspy Pitcairn - Meralda Warren - A taste of Pitcairn - w języku angielskim 99.00 PLN
Dr Pierre DUKAN - Metoda Doktora Dukana 22.40 PLN
Dr Pierre DUKAN - Nie Potrafię Schudnąć. Rewelacyjna Francuska Dieta Odchudzająca 14.90 PLN
Dr Pierre DUKAN - Recepta na zdrowie Dr. Dukana 14.90 PLN
Egzotyczne owoce i warzywa w kuchni PROMOCJA 19.99 PLN
750 tradycyjnych polskich potraw 320 stron 62.20 PLN
Chleb własnego wypieku. Ponad 120 przepisów na chleb pieczony w automacie 26.30 PLN
Gotowanie na parze 44.30 PLN
Jak samemu przepowiadać pogodę - poradnik 31.50 PLN
Kuchnia wielkich mistrzów zakonu krzyżackiego w Malborku 41.00 PLN
Mięso i inne przysmaki z ogniska 36.80 PLN
MIÓD propolis, pyłek, wosk 36.80 PLN
Polska kuchnia regionalna 320 stron 107.40 PLN
Ryby - wędzenie, grillowanie, marynowanie 36.80 PLN
Sałatki 38.00 PLN
 
Dodaj e-mail Usuń e-mail






Naturya food for life
Napoje z całymi owocami


MIESZANKI CHLEBOWE MIX 3 : 15 x mieszanka 0.5 kg = 7.5 kg...

Markus: Pieczenie własnego chleba nigdy nie było prostsze! Właśnie upiekłem chleb paprykowy z Waszej mies...


Mieszanka chlebowa - NISKOWĘGLOWODANOWA ORKISZ MIGDAŁOWY ...

Marta: Z tej mieszanki bardzo łatwo można wykonać pyszne chrupiące bułeczki. Przygotowujemy ciasto wg. ...







Kategoria: Książki i poradniki





2. KIEŁBASY WŁASNEGO WYROBU

Cena brutto:   29.40 PLN




4. SŁYNNE LEKI ANTYRAKOWE

Cena brutto:   10.50 PLN
Copyright 2006-2010 BogutynMłyn Home| Bestsellery| Promocje| Nowości| O firmie| Regulamin i polityka prywatności| Kontakt
© BogutynMlyn.pl 2006-2017 - Wszystkie dane i informacje jak również nazwy handlowe i nazwy towarów oraz firm jakie występują w serwisie mogą być lub też są znakami towarowymi zastrzeżonymi lub nazwami zastrzeżonymi firm lub ich właścicieli i zostały użyte w serwisie jedynie w celach identyfikacyjnych. Dane i informacje zawarte w naszym serwisie są publikowane wyłącznie do celów informacyjnych. Wszelkie materiały, informacje, pliki, rysunki, zdjęcia itp. dostępne w serwisie www.bogutynmlyn.pl nie mogą być publikowane i redystrybuowane bez pisemnej zgody BogutynMłyn. Wszelkie prawa zastrzeżone. Materiał ten jest ograniczony prawami autorskimi oraz innymi prawami i nie może być kopiowany, publikowany i rozprowadzany w żadnej formie.

Linki
reklamowe 
Oprogramowanie: SOTE