BogutynMlyn.pl   Młyn Gospodarczy Paweł Bogutyn, ul. Gwardii 24, 21-300 Radzyń Podlaski
tel./fax: (0-83)3521199 / Orange: 503-157-337 (od 8 do 18) 
Mapa dojazdu. email: sklep@bogutynmlyn.pl   gadu-gadu 936545 
Zapomniałem hasła | Rejestracja
0 0 PLN
Użytkownicy online: 31  za logowani: 0  Produktów w sklepie: 3097     Dostępnych w magazynie: 1135
Zaawansowane wyszukiwanie




Karty kredytowe :

 
email: sklep@bogutynmlyn.pl
tel. 0-83 352 11 99
kom. 503-157-337
MAPA DOJAZDU
Nasze przesyłki kurierskie dostarcza firma :


 
Mieszanka chlebowa - CHLEB PURPURAT (purpurowy) - 10 kg + drożdże GRATIS
Producent:   BogutynMłyn


Dostępna ilo¶ć : powyżej 500



Zamówić można ilo¶ć nie większ± niż jest dostępna w magazynie.

Zamówienia należy składać przez sklep internetowy lub emailem sklep@bogutynmlyn.pl

Zamówienia przyjmujemy również telefonicznie pod numerem 506 173 340 w godzinach od 18:00 do 21:00

Cena brutto: 152.90 PLN



Daty przydatno¶ci widoczne na zdjęciach s± przykładowe.
Zdjęcia s± własno¶ci± BogutynMłyn. Kopiowanie zabronione.

Ostatnie recenzje:
Marek: Wspaniały smak i zdrowy - polecam :)
Dodaj recenzję    Pokaż wszystkie recenzje


INFORMACJA ALERGENNA

Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, gorczycę, seler, sezam, soję, jajka.UWAGA ! W naszych mieszankach sól kuchenn± zamienili¶my na różow± sól himalajsk± bogat± w 84 minerały.

Chleb pełnoziarnisty z pszenicy Purpur - opakowanie 10 kg


Chleb pełnoziarnisty z pszenicy purpur uprawianej tylko w Nowej Zelandii (Australia i Oceania) w klimacie oceanicznym jest wyj±tkowy w swoim składzie, smaku i oddziaływaniu na ludzki organizm. Pszenica purpur nigdy nie była wykorzystywana na duż± skalę, dlatego też przez stulecia, aż do dnia dzisiejszego, pozostała w swej oryginalnej, niezmodyfikowanej postaci. Ziarna pszenicy posiadaj± purpurowy kolor, który widoczny jest również w chlebie nadaj±c mu charakterystyczny purpurowy ton. Kolor pszenicy spowodowany jest antocyjanami zawartymi w okrywie owocowo-nasiennej ziarna. To wła¶nie antocyjany chroni± w naturalny sposób ludzkie komórki. Działaj± antyutleniaj±co przez co neutralizuj± wolne rodniki, które to powoduj± starzenie się ludzkich komórek. Chleb purpurat jest chlebem pełnoziarnistym a więc wszystkie warto¶ciowe składniki jak np. błonniki balastowe oraz antocyjany, zawarte s± również w chlebie. Chleb purpurat wyróżnia się soczystym miękkiszem i długotrwał± ¶wieżo¶ci±. Smak pszenicy purpur podkre¶lony jest przez dodanie ziaren soji, dyni, orzechów włoskich oraz m±ki orkiszowej.


Skład mieszanki chlebowej Purpurat: m±ka z pełnego przemiału purpurowej pszenicy purpur, m±ka żytnia z pełnego przemiału, m±ka orkiszowa jasna, zakwas żytni, łamane ziarno soi, nasiona dyni, orzechy włoskie, cukier, sól, stabilizator - guma guar (wyci±g z nasion drzewa rosn±cego w Indiach i Pakistanie)


100g mieszanki zawiera:

warto¶ć energetyczna – ok. 317,9 kcal (1342 kJ)

tłuszcze – 7,3 gr w tym 1,3 gr kwasy nienasycone

białko – ok 14,1 gr

węglowodany – 48,6 gr w tym cukier ok 3,2 gr

błonnik – 11,8 gr


Sposób przygotowania w automacie:

Wlewamy do foremki automatu 0,47 l wody (470 ml; temp. 30° C). Wsypujemy 0,5kg mieszanki purpurat. Dodajemy 15g drożdży ¶wieżych lub 2 g drożdży instant. Uruchamiamy automat na programie 1h30min- rozczynianie ciasta. Po zakończeniu tego programu wł±czamy automat na programie 1h00min- pieczenie. Wyjmujemy gotowy chleb z foremki automatu.

UWAGA ! Mieszanka nie nadaje się do automatów Clatronic ze względu na brak wła¶ciwego programu !!

Sposób przygotowania ręczny do pieczenia w piekarniku:

Do miski wsypujemy 0,5kg mieszanki purpurat. Wlewamy 0,47 l (470 ml) wody o temp. ok. 30° C. Dodajemy 15g drożdży ¶wieżych lub 2g drożdży instant. Wyrabiamy ciasto mikserem 8-10min. na wolnych obrotach (ciasto można wyrabiać ręcznie łopatk±), temperatura ciasta 27-28° C. Odstawiamy ciasto (przykryte) na 30 min. w ciepłe miejsce (temp. 27-30° C). Przekładamy ciasto do podłużnej foremki, ciasto ma do¶ć luĽn± konsystencję. Odstawiamy pod przykryciem jeszcze na ok. 30-40 min. (temp. 27-30° C). Piekarnik nagrzewamy do temp. 210° C (z termoobiegiem 180° C), dobrze jest przed włożeniem foremek z ciastem wytworzyć w piekarniku parę wstawiaj±c naczynie (żaroodporne) z wod±. Wkładamy foremkę z ciastem do piekarnika w połowie wysoko¶ci. Po ok. 5min. wyjmujemy naczynie z gor±c± wod±.. Czas pieczenia ok. 45-50 min. przy stopniowo obniżanej temp. do 150° C.


Wydajno¶ć: z 10 kg mieszanki otrzymujemy ok. 20 bochenków po 0.9 kg doskonałego pełnoziarnistego chleba o delikatnym, aromatycznym miękiszu. Wystudzony chleb można pokroić, zapakować po kilka kromek i zamrozić. Po rozmrożeniu zachowuje wszystkie zalety ¶wieżego.

(Do naszych mieszanek doł±czamy drożdże GRATIS w ilo¶ci odpowiedniej do wykonania chleba)




Poleć produkt znajomemu · Oceń produkt    



 Inne produkty z kategorii 
 Pokaż recenzje 
  
Inne produkty z tej samej kategorii
MIESZANKI CHLEBOWE MIX 2 : 10 x mieszanka 1 kg = 10 kg 90.20 PLN
Otręby pszenne 10 kg ¦WIEŻO MIELONE 35.00 PLN
Fruktoza krystaliczna - 10 kg 125.00 PLN
Kaszka kukurydziana 10 kg 40.70 PLN
M±ka orkiszowa WIRTAS (polski orkisz) typ 2000 pełnoziarnista (RAZOWA) - 10 kg 92.40 PLN
M±ka orkiszowa WIRTAS (polski orkisz) typ 3000 z pełnego przemiału - 10 kg 92.40 PLN
M±ka orkiszowa ECCO typ 700 biała - 10 kg 84.70 PLN
M±ka orkiszowa ECCO typ 1400 sitkowa - 10 kg 84.70 PLN
M±ka orkiszowa ECCO typ 1850 graham - 10 kg 84.70 PLN
M±ka orkiszowa ECCO typ 2000 pełnoziarnista (RAZOWA) - 10 kg 84.70 PLN
M±ka orkiszowa ECCO typ 3000 z pełnego przemiału - 10 kg 84.70 PLN
M±ka pszenna typ 1850 graham (RAZOWA) - 10 kg 33.30 PLN
M±ka pszenna typ 450 "EXTRA" biała - 10 kg 36.20 PLN
M±ka pszenna typ 500 "EXTRA" biała - 10 kg 36.20 PLN
M±ka pszenna typ 650 bułkowa - 10 kg BogutynMłyn 36.63 PLN
 
Dodaj e-mail Usuń e-mail






VitaFreeNET Węgry
BIOVEA EUROPE


Kasza jaglana - 1 kg BIO

kasia: Ta kasza bije na głowę kasze paczkowana ze sklepu dzięki swojej ¶wieżo¶ci i jako¶ci! Pyszna na sł...


Cukier trzcinowy - nierafinowany - 1 kg - Billingtons Deme...

Fazi: super alternatywa do cukru białego - doskonały !







Kategoria: STRZAŁ W 10 !!

Copyright 2006-2010 BogutynMłyn Home| Bestsellery| Promocje| Nowo¶ci| O firmie| Regulamin i polityka prywatno¶ci| Kontakt
© BogutynMlyn.pl 2006-2017 - Wszystkie dane i informacje jak również nazwy handlowe i nazwy towarów oraz firm jakie występuj± w serwisie mog± być lub też s± znakami towarowymi zastrzeżonymi lub nazwami zastrzeżonymi firm lub ich wła¶cicieli i zostały użyte w serwisie jedynie w celach identyfikacyjnych. Dane i informacje zawarte w naszym serwisie s± publikowane wył±cznie do celów informacyjnych. Wszelkie materiały, informacje, pliki, rysunki, zdjęcia itp. dostępne w serwisie www.bogutynmlyn.pl nie mog± być publikowane i redystrybuowane bez pisemnej zgody BogutynMłyn. Wszelkie prawa zastrzeżone. Materiał ten jest ograniczony prawami autorskimi oraz innymi prawami i nie może być kopiowany, publikowany i rozprowadzany w żadnej formie.

Linki
reklamowe 
Oprogramowanie: SOTE